SMART GOURMETTEN en BBQ-en
Gourmetten met op de plaat een beetje plantaardige olie
Vlees:
- stukjes kipfilet / kalkoen filet
- varkensvlees of rundvlees filet lapje (zelf marineren)
- gehakt balletjes/hamburgers gemaakt van tartaar
- biefstukjes
- varkenshaas
- herten medaillons
- haas
Vis:
- Pangasius
- Gamba’s
- Forel
- Inktvisringen
- Tilapia
- Tong
- Tonijn
Groente:
- paprika reepjes in alle kleuren
- champignons
- ui ringen
- courgette
- tauge
Salade van verschillende soorten sla, tomaten, komkommer, ui, gekookt ei, augurk
Kip-rijst salade:
Kook de rijst en laat afkoelen. Bak hete kipstukjes (piri piri of dergelijks).
Vermeng de afgekoelde producten met elkaar met wat peper, zout, peterselie en magere kwark (of Remia Fritelijn).
Tonijn-pasta salade:
Kook fusilini (of past naar keuze) en eieren en laat afkoelen.
Vermeng de paste met tonijn uit blik, cherry tomaatjes, kleine stukjes rode en gele paprika, rode ui en zoet zure augurk en wat magere kwark (eventueel Remia Fritelijn) en met peper en zout.
Verdeel de eieren over de bovenkant van de salade.
Bijgerecht: Volkoren rijst (ipv stukjes stokbrood), couscous of aardappelschijfjes bakken op de plaat of in de Airfryer.
Sausjes:
- Tzatziki: Kwark met knoflook (en eventueel heel dun gesneden stukjes komkommer en munt of komijn)
- Tomaten heel fijn malen (pureren) met wat yoghurt er door en bruchetta kruiden.
- Verse ananas pureren met kerrie poeder en wat yoghurt.


Maak jouw eigen website met JouwWeb