Op facebook komen de lekkerste en leukste dingen langs:

Sushi-lijst
1 stuk*
Futo-Maki, 35 g
- Met krab en avocado 1
- Met zalm en avocado 2
- Met Tamago (zoete omelet) en avocado 2
- Met tonijn 2
Hoso-Maki
- Met avocado, 15 g 1
- Met garnalen (Ebi Maki), 2 stuks, 30 g 1
- Met komkommer (Kappa Maki), 2 stuks, 30 g 1
- Met zalm (Shake Maki), 15 g 1
- Met paprika, 2 stuks, 30 g 1
- Met zeepaling (Anago Maki), 15 g 1
- Met surimi, 2 stuks, 30 g 1
- Met Tamago (Tamago Maki), 15 g 1
Nigiri
- Anago met zeepaling, 35 g 2
- Ika met inktvis, 35 g 1
- Ikura met zalmkaviaar, 35 g 2
- Inari gevulde tofu, 50 g 2
- Izumidai met tilapia (vis), 35 g 1
- Met avocado en paddenstoelen, 35 g 2
- Met garnalen, 35 g 1
- Met zalm, 35 g 2
- Met makreel, 35 g 2
- Met tonijn, 35 g 1
Tako met inktvis, 35 g 1
Te-Maki, avocado en sesam, 55 g
- Met groenten 3
- Met tonijn 3

Suikerschelp 3SP, 40 gram Magere Vanille Vla 1SP en vers fruit. Smullen! Een echte traktatie.


Ontbijt traktatie 6SP (met kokos 8SP)
50 gr Griekse yoghurt opkloppen met 2 eiwitten, 50 gr havermout onder mengen, beetje vanille bij en afbakken 25 min. op 180 graden. Op bodem geplette banaan strijken en afwerken met fruit, kokosrasp en kokosschilfers.

Mugpie Banaan-framboos-blauwebes 4 SP
20 gram havermout
1 ei
1 banaan
handje framboos en blauwe bes
kaneel
Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een bakvormpje en zet 10 min. op 185 graden in de Airfryer. Kan ook 4 min. op 800 Watt in de magnetron.
In een reguliere oven voor 20 min. op 190-299 graden.
Smullen maar.......

Bananenpannenkoeken 6SP:
Mix het water, de havermout, ei en geprakte banaan door elkaar. Voeg een lekkere hoeveelheid kaneel toe naar smaakt.
Bak de pannenkoeken op een laag vuurtje.
Lekker met een beetje kwark erbij of ander fruit.


Kwark cupcakes: 1 SP per stuk - 3 SP voor 2 stuks
voor 12 cupcakes heb je het volgende nodig:
Ingrediënten: |5 SP| - 500 gram optimel kwark (smaak naar keuze) |0 SP| - 6 blaadjes gelatine |11 SP| - 12 lange vingers |0 SP| - zoetstof Bereiding: 1.Doe de lange vingers in een plastic zak en sla ze kapot. Het mag niet te grof zijn. 2. Gelatine weken in koud water en dan uitknijpen, blaadjes in een magnetron bestendig kommetje doen en 20 seconden in de magnetron verwarmen 3. De kwark en gelatine mengsel door elkaar roeren en eventueel de zoetstof door elkaar mixen. 4. Doe de cupcakepapiertjes in een cupcakevorm.
Doe in ieder bakje een eetlepel koekruimels en 2 eetlepels optimelkwark. Zet het in de koelkast en laat het ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven. Daarna eruit halen en serveren!

Bacon&eggs, 5 sp
Ingredienten
- 2 eieren
- 4 plakjes flinterdunne bacon
- 4 champignons in plakjes
- verse basilicum, peper en zout
- 2 siliconen muffinvormpjes
Hoe maak je het?
Leg twee plakjes bacon op elkaar op bodem van 2 muffinvormpjes.
Klop in een kommetje de eieren los.
Meng fijngesneden champignons, gehakte basilicum en peper en zout toe.
Giet het eimengsel op de baconkuipjes.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven op 190-200 graden. - 4 champignons in plakjes - verse basilicum, peper en zout - 2 siliconen muffinvormpjes



Omelet Rolletjes: 1 SP
11 SP – 6 eieren
4 SP – 100gr gekookte ham
7 SP – 125gr Paturain 10%
0 SP – lente ui
0 SP - Spuit olie
Kluts de eieren en bak deze tot 2 omeletten.
Rol de op met het lente uitje in het midden.
Snij de rolletjes in 10 stukjes, dat geeft 20 hapjes van 1 SP.

Ham nestje 3 SP:
Leg twee plakken magere ham in een schaaltje en een ei daarin.
Zet het schaaltje 2-3 min in de magnetron op de middelste stand.
Kruiden naar smaak.
Leg hem op je boterham of een bedje van sla.

Zoete wafeltjes 1SP:
150 gr gemalen havervlokken (15SP),
3 eieren (5SP), 250 gr magere kwark (3SP), 1 rijpe banaan, 1el vanille essence, 2el zoetstof, 1el siroop (slimpie ofzo), 1 kl bakpoeder.
Alles in de blender. Wafelijzers insprayen met vloeibare plantaardige olie. Zelf strooi ik er nog wat kaneel overheen. Zorg dat je er 20 wafeltjes van maakt.


Maak jouw eigen website met JouwWeb